Landskap med fisheye…

…är väldigt intressant. Men sällan blir det bra utan mest bara en rolig bildvinkel. Det gäller att man har ett motiv som passar för det. I bilden nedan ville jag skapa en känsla av att skogen står och stirrar på en och eftersom de lutar inåt mot varandra tack vare bildvinkeln så får man känslan av att det är en hel grupp som står där och stirrar på en – det var iallafall tanken! Om jag sedan lyckats med det är ju en annan sak, det är upp till betraktaren. Bilden är från imorse med all tung nysnö på träden.

imgp7594_800

Annonser

5 Responses to Landskap med fisheye…

 1. Steff skriver:

  Va´trevligt med lite snö…är annars ingen fan av vinter men snö gör ju det lite mer uthärdligt med att förhöja estetiken i naturen till högre höjder…det novembergråa är ju absolut ingen höjdare om man säger…trevlig bild men om de stirrar på mig vetefan…tycker det är roligt med fisk i kyrkor och dylika miljöer…tycker det blir häftiga bilder av det…sen havet och med sten i förgrunden t.ex. och sen oändligt…tänk Musen…han är ju en överjävel på såna där bilder!

 2. naturligabilder skriver:

  Tack för din rader Steff. 🙂
  Jo, magnus är farlig på vidvinkel, men han har ju en traditionell vidvinkel och ingen fisheye, som ju får förutom förvrängningen får lite större bildvinkel också!

 3. Sofie skriver:

  Träden ser mäktiga ut när de tittar ner på en sådär. Får känslan av att de tre höga träden står och diskuterar vad de ska göra med den lilla människa de har fångat, och smågranarna nedanför är ”vakthundarna”…

 4. naturligabilder skriver:

  Sofie: Hehe precis som enterna och hoberna. 😀

 5. vastkustenfoto skriver:

  härligt perspektiv minsann! blev en skön effekt…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: