Dessa förbaskade mänskliga spår…

Normalt sett så är jag en person som tycker mycket om kontrasten mellan naturen och människan – därmed inte sagt att jag inte är en naturromantiker av stora mått. Många gånger kan man visa på absurditeten i de spår som människan lämnat efter sig. Idag var det första gången som solen överhuvudtaget visade sig sen snön kommit – strålande! Vi var ute på eftermiddagen i de 10 minusgrader som rådde. Klart i luften och en mjuk svag sol låg över trädtopparna i storskogen. När solen började gå ner blev himlen babyrosa i väst (solen går ner i öst) och månen lyste klart. Vid kabelgatan var det mycket vackert, men det blev plötsligt så uppenbart vilka fula spår människan lämnat efter sig i den rena vildmark som en gång rådde här. Utan dessa hade det varit inbjudande till mäktiga vidvinkelkompositioner med små snötäckta granar som förgrund.

imgp8863_800

På ett annat ställe fick jag dock ett bra utsnitt på bergen med skog och solen som sänker sig. Nöjd med exponeringen som är gjord helt utan något avtonat gråfilter eller så. Himlen bakom är dock i det tråkigaste laget! Så fort solen kommer fram får man bilder av en helt annan karaktär, och tar också andra typer av bilder har jag märkt.

imgp8832_8001

Annonser

5 Responses to Dessa förbaskade mänskliga spår…

 1. Johannes Glännman skriver:

  Jag gillar ändå din första bild. Kontrasten mellan den fina snöiga skogen och virrvarret av trådar som människan har hängt där är fantastisk. I det fina ljuset på bilden som är kan man också tänka, vad fan ska man med glödlampor till ?

  mvh // johannes

 2. Magnus skriver:

  din första bild är grym! ”vildmark” skulle kunna vara en passande titel!

 3. naturligabilder skriver:

  Ja, himlen var helt underbar! Senare övergick den i amerikanska lilatoner. 😀

 4. Johnny Buchwald skriver:

  Många gånger har man hittat riktigt vackra motiv och så är något ivägen….och byter man vinkel så blir inte motivet lika bra. Det kan ibland vara rätt irriterande. Tycker dock att din första bild är rätt läcker! Vet inte hur många stavfel jag fick med här, men det är sent nu och jag börjar bli trött!

 5. naturligabilder skriver:

  Johnny: Inga! 😀 Förutom att du skrev ”ivägen” och inte ”i vägen”. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: